Alrovat - Étteremkritika

Korhely - „faloda és daloda”

A Korhely igazán szellemes elnevezés. Utal a korra, a helyre, és a 'másnap' is szí­vesen várt vendégre.

FRICSKA GASTROPUB

A Fészek Művészklubbal szemben, a Nagykörúthoz közel, egy Dob utcai, üde hangulatú pincehelyiségben, Bajor Imre jobb sorsra érdemes éttermének helyén nyí­lt meg napjaink egyik legí­géretesebb budapesti bisztrója, a Fricska.

nU BISZTRí“

A nU Bisztrónak ugyan lenne története, ami miatt éppen nU lett a neve, de ez a történet itt és most érdektelen. Koncentráljunk inkább a játékosabb műfajmegnevezésekre, amilyen a „Bisztró & l'Bor" és „Bor és Bisztronómia", amelyekből világosan kitűnik, hogy a Nyugati pályaudvar szomszédságában, az üde, zöld Eiffel téren, egy nagy irodaépület alján miféle stí­lust is céloztak meg. A nU stí­lusa valójában már akkor is hasonló volt, mikor a csapat tagja, a húszas évei közepén járó Sipos András a konyha irányí­tását a közelmúltban átvette.

TRí“FEA GRILL – ÚJBUDA

Trófea Grill több is akad Budapesten. A legelső Zuglóban nyí­lt, a legnagyobb Újbudán, a Szerémi úton, amerre a Rákóczi hí­don át Pestről Budára tartó villamos is halad. Az étterem előtt fából készült, méretes csodaszarvas áll leszegett fejjel, küzdelemre készen. A Trófea Grill népszerű, ezért a helyfoglalás erősen ajánlott, különösen hétvégén. Vasárnap, a két turnusra osztott ebédidő első felében érkezünk. A fogadtatás barátságos, kedves. Az asztalunkhoz vezetnek. A háromszázötven főt is befogadni képes étterem telve van nyüzsgő, zsibongó felnőttekkel, gyerekekkel. A hely kedvelt rendezvényhelyszí­n is. Egy órán belül háromszor is felcsendül a születésnapi ünneplést kí­sérő zene, de jól felismerhető esküvői dallamokat is hallunk.

Korábbi cikkeink