Alrovat - Hírek

Felsőoktatás a vállalkozásfejlesztésben

Lehet vállalkozást tanulni az iskolában? Egyre inkább! A felsőoktatásnak komoly szerep juthat a vállalkozói hajlandóság növelésében és a működő kisvállalkozások támogatásában, akár tudásátadásról, akár a gondolkodásmódváltás elősegítéséről van szó.


LÉGY TE MAGYARORSZÁG ELSŐ BLOKKLÁNC LOVAGJA! - ELSŐ ORSZÁGOS BLOKKLÁNC VERSENY

A Blockchaineum alapítói a Corvinus Fintech Centerrel közösen, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem közreműködésével, megrendezi Magyarország első blokkláncversenyét. A szervezők a teljes Kárpát-medencei régióból várják a csapatokat, akik két kategóriában mérik majd össze tudásukat. A versenyre díjmentesen nevezhetnek ötletgazdák, startupperek, egyetemisták és vállalkozók is. Döntő 2018. május 23-án a Blockchaineum 2.0 konferencián.


Megjelent az IPM januári száma!


Interpress Magazin ‒ A gondolkodó ember lapja

Meghirdették a “Magyarország étele 2018” és a 2018-as „OKÉS” országos közétkeztetési szakácsversenyt

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND) első ízben, ám hagyományteremtő jelleggel meghirdeti a „Magyarország étele 2018" elnevezésű szakácsversenyt. Egyúttal 2018-ban hetedik alkalommal rendezik meg az „OKÉS" Országos Közétkeztetési Szakácsversenyt az ÉTREND és az Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (ÉLOSZ) közös szervezésében. Mindkét országos megmérettetés célja a hazai gasztrokultúra továbbfejlesztése, a fenntartható és innovatív megoldások széles körű bemutatása.


A Bay Zoltán Kutatóközpont a KETGATE projektben

A Bay Zoltán Kutatóközpont és közép-európai partnerei elérhetővé teszik kutatói infrastruktúrájukat, innovációs szolgáltatásaikat a hazai kis- és középvállalkozások számára a KETGATE projekt keretében. A KETGATE forrásainak hatékony felhasználásával így szintet léphetnek az innovátor KKV-k termékfejlesztései. Az együttműködési igények felmérésére 2017. november 27-én Budapesten egy nyitott rendezvényt szerveznek, amelyre minél több KKV-t és innovációmenedzsment szervezetet várnak a projektgazdák. 

Láncold magadhoz a virtuális világ összes pénzét: BLOCKCHAINEUM – Konferencia, amelyre a jövődet építheted

A MENSA HungarIQa négy tagja Magyarországon elsőként szervez Blockchain konferenciát, 2017. november 22-én, Budapesten, az Akvárium Klubban. A főszervezők ígérete szerint a kizárólag blokklánc témakörre épülő interaktív esemény keretében a résztvevők megismerhetik, megérthetik és megtanulhatják az alapjait a világban már javában hódító blockchain technológiának.


IKT EXPORTAKADÉMIA - ÚJ KÉPZÉS ÉS ONLINE OKTATÁSI RENDSZER A MAGYAR VÁLLALKOZÁSOK SIKEREIÉRT

A Magyar Nemzeti Kereskedőház infokommunikációra fókuszáló képzést szervez IKT Exportakadémia elnevezéssel.

Megalakult a Budapesti Gazdasági Egyetem fenntarthatósági tanácsa

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) szeptember 11-én megalakította 7 főből álló Fenntarthatósági Tanácsát, egyúttal megválasztotta társelnökeit Pogány Éda Glória és Dr. Radácsi László személyében. A szakértői kör életre hívásával az Egyetem támogatást kap fenntarthatósági stratégiájának gyakorlati megvalósításához.


A világ legjobb egyetemi sportvilágbajnoksága Miskolc városában, a Miskolci Egyetem társszervezésében valósult meg

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) 2017. augusztusában ünnepélyes keretek közt kihirdette a tavalyi év legjobb szervezésű egyetemi sportvilágbajnokságért járó díjat, amelyet az idei évben Miskolc Városának és a Miskolci Egyetemnek ítéltek oda a 20. Tájékozódási Futó Egyetemi Világbajnokság rendezéséért . A nemzetközi elismerést Dr. Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellárja vette át Tajpejben.

Hogyan védik a skandinávok a környezetet?

Amikor Skandináviáról és a környezetvédelemről beszélünk fontos tudnunk hogy az ott élő emberek rendkívül figyelnek a környezetvédelemre és előre gondolkodnak, hogy mik azok a fontos lépések amikkel megelőzhetik a környezet szennyezést. Dánia például vezető szerepet tölt be a szélenergia-felhasználásban és a közlekedési infrastruktúrájuk is kiváló.

Egyedi szemüvegek a 3D nyomtatóból

A modern ember több mint ezer éve törekszik megtalálni a látáshibák hibátlan korrekcióját. A japán szemüveglencse gyártó, a HOYA most a 3D technológia segítségével tökéletesíti az egyénre szabott szemüvegek gyártását.

Kutatás, fejlesztés és innováció Miskolcon

Korszerű anyagok, modern anyagtechnológiák, valamint intelligens irányítási és automatizálási rendszerek kifejlesztését kezdi meg a Miskolci Egyetem több nagy céggel összefogva, a Felsőoktatási Ipari Együttműködési Központ keretében.

Több mérnöknőt Székesfehérvárra!

Még több lány tanulhat tovább tudományos területen az első "+tervezem - Okosjövő lányoknak" projektnek köszönhetően, melynek célja, hogy szembeszálljon az előítéletekkel, és új perspektívákkal gazdagítsa a fiatal lányok pályaválasztásról való gondolkodását.

A LAJTA Monitor Múzeumhajó

Magyarország legrégebbi folyami hadihajója 2015. május 1-jétől a nagyközönség számára ismét látogatható a Dunán.

Pozitív szavakat festettek egy budapesti falra

37 pozitív jelentéstartalmú szóval lett megfestve az I. kerületi Hegyalja út - Mészáros utca találkozásánál látható téglakerítés. Az elhanyagolt falakon a Színes Város Csoport művészei és a Poli-Farbe festékgyár önkénteseinek alapötlete valósult meg, amellyel új jelentést adtak egy átlagos kerítésnek.

Különleges újrahasznosítás

Újszerű módon hasznosítja újra lecserélt bőr üléshuzatait a Southwest Airlines. A probléma méretét jelzi, hogy nem kevesebb mint 80 000 darabról van szó.

Új generációs antibiotikumok jöhetnek

Az antibiotikumok forradalmasították a bakteriális fertőzésekkel szembeni harcot, milliók életét mentve meg, legnagyobb hátrányukra azonban mind a mai napig nem sikerült megoldást találni.

Láthatatlanná tevő lencsék

A Rochester Egyetemen olyan optikai technológiát fejlesztettek ki, amely bizonyos körülmények között láthatatlanná teszi a tárgyakat.

Hamarosan jön a pólusváltás

A korábban gondoltnál hamarabb következhet be a Föld mágneses pólusainak felcserélődése, aggodalomra azonban nincs ok, így is van addig még néhány ezer évünk.

Új napelemrekord született

Minden eddiginél nagyobb, 40%-os napelemhatásfokot sikerült elérni ausztrál kutatóknak.

Korábbi cikkeink