TRÓFEA GRILL – ÚJBUDA

Trófea Grill több is akad Budapesten. A legelső Zuglóban nyílt, a legnagyobb Újbudán, a Szerémi úton, amerre a Rákóczi hídon át Pestről Budára tartó villamos is halad. Az étterem előtt fából készült, méretes csodaszarvas áll leszegett fejjel, küzdelemre készen. A Trófea Grill népszerű, ezért a helyfoglalás erősen ajánlott, különösen hétvégén. Vasárnap, a két turnusra osztott ebédidő első felében érkezünk. A fogadtatás barátságos, kedves. Az asztalunkhoz vezetnek. A háromszázötven főt is befogadni képes étterem telve van nyüzsgő, zsibongó felnőttekkel, gyerekekkel. A hely kedvelt rendezvényhelyszín is. Egy órán belül háromszor is felcsendül a születésnapi ünneplést kísérő zene, de jól felismerhető esküvői dallamokat is hallunk.

A sötétbarna asztalok terítéke minimalista. Terítőnek, tányéralátétnek, vasalt szalvétának nyoma sincs. Nem az enteriőr kidolgozott részleteire gondosan ügyelő külcsín tette népszerűvé ezt a svédasztalos éttermi műfajt, hanem a választék és a fix összegért megvásárolt, „annyit eszem, amennyit csak akarok" ígérete. Az ételválaszték a százat is meghaladja, amiért pénteken vacsoraidőben, szombaton, vasárnap és ünnepnapokon 5900 forintot kell fizetni. Az ár korlátlan étel- és italfogyasztást (száraz és édes pezsgő, vörös és fehér Varga folyóbor, világos és barna csapolt sör, üdítők, kávé, tea és ásványvíz) foglal magában. Az ételek önkiszolgálóak, az italokat felszolgálók szolgálják fel.

Tárkonyos kacsalevest, halászlevet, erdei gombalevest kóstolunk, de akadna hideg gyümölcsleves és Újházi-tyúkhúsleves is. Finesz nélküli friss levesek, tisztességgel elkészítve. További kalandozásunk során sorra kerül a kacsacomb, szarvas és vaddisznó, mediterrán bárány, rác módra készített harcsa, rántott gomba, rántott csirkemell, pizzaszelet, füstölt-sajtos kukoricasaláta, marhanyelv, libamáj, tatár bifsztek, borjú tonhalmártással, rostlapon grillezett kalamári, hal és rák, valamint sushi és friss óriáspalacsinta dióval is. A kacsacomb omlós, a bőre ropogós, a bárány is ízletes. A vadak a hagyományos ízeket jelenítik meg. A rác harcsa kevéssé karakteres, de korrekt, miként az egyszerű rántott gomba és csirkemell is. A pizzaszelet ugyan már kihűlt, de kérhettem volna frissen készítettet is a pizzás pultnál. A hideg előételek között a marhanyelv és a libamáj egyaránt jó. A sushi divatosan színesíti a választékot, de nem különösebben izgalmas. A grillplaccon mutatós alapanyagokból készíttethetünk magunknak ételt. A frissen sütött látványpalacsinta népszerűségét a sor is mutatta. A választott töltelékkel bőkezűen bánnak, s általában sem érzékelhető az alapanyagokon való feltűnő spórolás. A Trófea Grill Újbuda jó példa arra, hogy miként is kell ezt a műfajt művelni. Stílusában a szállodák svédasztalos étkeztetéseire éppúgy ráismerhetünk, mint az osztrák autópályák önkiszolgáló éttermeinek világára.

Összegzés: A Trófea Grill Újbuda jól kitalált, tisztességgel kivitelezett, népszerű üzleti modell képviselője. Korrekt, középre pozicionált, egyes elemeiben (pékáru, házi kolbász) azon túlmutató gasztronómiát kínál, kiváló ár/érték arányban. A IPM nyüzsgő éttermi környezetet kedvelő, jó étvágyú olvasóinak különösen ajánlott hely. Pont: 6/10

A számla végösszege két fő részére 11 800 Ft volt.Címkék:Trófea, étterem

Hozzászólások