nU BISZTRÓ

A nU Bisztrónak ugyan lenne története, ami miatt éppen nU lett a neve, de ez a történet itt és most érdektelen. Koncentráljunk inkább a játékosabb műfajmegnevezésekre, amilyen a „Bisztró & l'Bor" és „Bor és Bisztronómia", amelyekből világosan kitűnik, hogy a Nyugati pályaudvar szomszédságában, az üde, zöld Eiffel téren, egy nagy irodaépület alján miféle stílust is céloztak meg. A nU stílusa valójában már akkor is hasonló volt, mikor a csapat tagja, a húszas évei közepén járó Sipos András a konyha irányítását a közelmúltban átvette.

Az Eiffel téri „gödör" szépen parkosított, nyugalmas, békés sziget, szöges ellentétben a pályaudvar túlsó, Váci úti oldalának lehangoló aszfaltszürkeségével. A nU napsütötte teraszán ülünk le. A felszolgáló rutinos, barátságos. A hetente változó étlap könnyen áttekinthető, és a klasszikus hazai étkezési szokásokhoz illeszkedik. A választékban négy első fogás, négy második és négy harmadik fogás található. Emellett még előfordul egy kísérőfogás (savanyúság) és egy „kis esti bisztronómia" is. Választhatunk ételt...

A teljes cikk az IPM 2015/6 számában olvasható, vagy regisztráció és online előfizetés után letölthető a weboldalunkról PDF formátumban.


Hozzászólások